NOUTATI

Tendințe actuale în designul interior al unei case


Designul interior al unei case este o artă aflată în continuă schimbare. La fel ca în toate celelalte forme de artă, și designul casei cunoaște curente și tendințe care se schimbă de la an la an, dar care se și repetă la intervaluri lungi de timp. Noi credem în libertatea fiecăruia de a-și personaliza casa așa cum îi place mai mult, dar puțină inspirație nu strică niciodată. Moda, fiind trecătoare, nu este decât o linie generală care oferă niște sfaturi. Nimeni nu redecorează o casă în fiecare an doar pentru a fi în tendințe. Dar care sunt tendințele de anul acesta în designul interior și încotro se îndreaptă această artă?

Anul 2017 este anul naturii în designul interior. Majoritatea designerilor recomandă folosirea tonurilor de verde care imită cât mai bine culorile pădurii. ”Greenery” este denumirea uneia dintre cele mai în vogă nuanțe de verde, care se apropie foarte mult de culoarea frunzelor în primele zile de după ce apar, primăvara. Într-adevăr, această culoare are un efect plăcut asupra psihicului uman, persoanele expuse la ea simțindu-se liniștite, optimiste, pline de viață. Tranziția de la peisajul urban exterior, dominat de tonuri cenușii, către interiorul verde, scos parcă din altă lume, face din spațiul casei un refugiu bine meritat, mai ales dacă fundalul plat se completează cu imprimeuri în motive vegetale.

Un alt trend foarte puternic în acest an în constituie finisajul ce imită piatra naturală, de munte, atât sub aspectul culorii, cât și al texturii. Lumea urbană este suprasaturată cu suprafețe lucioase, netede, complet lipsite de personalitate, astfel că designerii s-au îndreptat spre opusul acestora: texturi prietenoase, puternice, neregulate, inspirate din natura sălbatică. La polul opus se situează catifeaua, un material de lux care pare să nu decadă niciodată. Tot ca o reacție la modernismul exagerat al orașelor vine și preferința unor specialiști în design interior pentru vintage sau artizanal. Obiectele casnice și finisajele inspirate din deceniile sau secolele trecute prezintă un interes tot mai puternic.

Aici, la Cubic Village, suntem cât se poate de atenți la ceea ce doresc clienții noștri astfel încât aceste case noi de vânzare să fie pe gustul acestora. Pentru acest fapt avem un designer gata oricând să dea sfaturi, casele noastre fiind complet personalizabile, astfel încât fiecare experiență să fie unică, iar fiecare casă va ajunge să reflecte personalitatea celui care locuiește în ea.

Contact

Te putem ajuta să îți îndeplinești un vis. Completează formularul de mai jos și
împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.