NOUTATI

De ce este bine să locuiești departe de centrul orașului?


Există o dezbatere destul de aprinsă între adepții investițiilor imobiliare în case amplasate central și cei care susțin periferia sau chiar zona periurbană. Argumentele forte ale susținătorilor cumpărării de case în centru țin de accesul ușor la facilitățile orașului (birouri, magazine, transport în comun, distracție etc). Este adevărat, distanța fizică până la toate acestea este mai mică. Însă trăim într-o epocă în care traficul este tot mai sufocant, iar pargurgerea unor distanțe mici durează din ce în ce mai mult. Un drum cu mașina din Valea Lupului până în centru durează 10 – 15 minute. La fel de mult, sau poate chiar mai mult, ar dura să ajungi din Piața Unirii până la Palas. În plus, drumul către oraș este plăcut, relaxant; o adevărată plăcere.

Dincolo de aceste aspecte de ordin logistic, însă, o casă aflată la oarecare depărtare de centrul orașului oferă avantaje care nu pot fi găsite nicăieri în altă parte. Cel mai important dintre ele, poate, este liniștea. Lângă oraș traficul greu nu este atât de dens, nu există atât de multe lucrări și șantiere zgomotoase, iar aerul este și el mai curat, datorită apropierii de natură. O casă la periferie chiar este un refugiu pentru locatarul care nu vrea să aibă parte 24 de ore din 24 de agitația urbană care nu se termină niciodată.

În plus, o casă la periferie îți oferă privilegiul de a locui printre oameni asemănători ție, cu aceeași idee despre viața tihnită; oameni care au cumpărat o casă în care să locuiască zeci de ani, alături de familii. Cu cât mai aproape de centrul orașului te afli, cu atât mai pestriță este și comunitatea și nu toată lumea poate să se înțeleagă bine; este natural. Însă oamenii care aleg să stea la periferie sunt, de regulă, persoane ocupate, serioase, care știu ce înseamnă munca și care știu la fel de bine cât de important este un trai tihnit.

Vezi opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a locui într-una din aceste frumoase case din Valea Lupului, Iași.

Contact

Te putem ajuta să îți îndeplinești un vis. Completează formularul de mai jos și
împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.