NOUTATI

Cum îți faci casa mai prietenoasă cu mediul


Este o veste foarte bună că din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume se preocupă de problemele de mediu și sunt conștienți de acestea. Să duci un stil de viață ecologic nu numai că te ajută să contribui la sustenabilitatea mediului înconjurător, dar vei economisi și bani. Uite 5 mici schimbări pe care le poți face chiar la tine acasă pentru a o transforma într-un loc prietenos cu mediul.

1. Problema apei chiar este o problemă Când ne gândim la cuvântul „sustenabilitate”, avem impresia că acesta este legat doar de consumul de energie. Totuși, acesta are o foarte mare legătură și cu consumul de apă. După ce te asiguri că nu ai niciun fel de scurgere la țevi, începe să faci câteva schimbări în modul tău de viață pentru a economisi apă. De exemplu, asigură-te că apa de la robinet nu este pornită în timp ce îți periezi dinții sau te bărbierești. De asemenea, poți instala o pară de duș economică – s-a demonstrat că acestea pot salva 160,000 de litri de apă într-o familie de 4 membri.

2. Instalează un termostat Cel mai mare consum de energie provine din încălzirea locuinței. De cele mai multe ori, în timpul iernii, lăsăm încălzirea să meargă mai mult decât avem nevoie. Aceasta poate duce atât la irosirea energiei, dar și la facturi foarte mari. Cea mai bună soluție este un termostat. Acesta poate fi programat astfel încât încălzirea să pornească doar la anumite ore.

3. Becuri economice Becurile economice au pătruns pe piață acum ceva vreme, dar nu toată lumea s-a obișnuit încă cu această idee. Totuși, trecerea de la becurile normale la cele economice chiar este un pas ecologic. Nu numai că acestea consumă mai puțină energie, dar durează mai mult, ceea ce înseamnă că vei cheltui mai puțini bani pe becuri.

4. Folosește produse de curățare naturale Chimicalele din produsele de curățare sunt foarte dăunătoare pentru mediu. În momentul în care clătești suprafața, chimicalele ajung direct în rezerva de apă. Asta înseamnă că apa va trece prin mai multe procese de purificare înainte de a putea fi folosită din nou. Vestea bună este că nu ai nevoie de aceste produse de curățare în orice situație. În curățenia zilnică, produsele naturale ca oțetul, aciul citric din fructe și bicarbonatul de sodiu pot fi folosite în locul sodei caustice.

5. Gătește inteligent Este ușor să gătești inteligent, lucru ce duce la o casă mult mai prietenoasă cu mediul. Un exemplu important este că atunci când deschizi ușa cuptorului în timp ce gătești, se pierde foarte multă căldură. Chiar dacă ușa este deschisă pentru puţin timp, cuptorul va folosi o cantitate mai mare de energie pentru a se încălzi la loc. O altă problemă o reprezintă deșeul de capsulele de cafea. Aceste obiecte mici și aparent nesemnificative pot conduce la un dezastru de mediu din cauza faptului că sunt făcute din aluminiu și plastic. Încearcă să bei cafea la ibric.

Contact

Te putem ajuta să îți îndeplinești un vis. Completează formularul de mai jos și
împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.