NOUTATI

Influența culorilor în noua ta casă din Iași


Culorile pe care le alegem în amenajarea unei case sunt extrem de importante, nu doar pentru că se concepe un mediu plăcut ochiului, ci și pentru starea generală a sănătății. După ce te-ai mutat într-una din aceste case de vânzare din Iași, realizate de Cubic Village, vrei ca viața ta să ia o turnură pozitivă și să câștigi energie. Acasă trebuie să fie locul cel mai plăcut, locația ta de terapie cu familia, natura.

Revenind la culori, avem argumentele cele mai convingătoare, care ne-au schimbat complet opinia cu privire la nuanțele care ne înconjoară și da, ne influențează direct.

Implicații medicale în alegerea culorilor în noua casă din Iași?

Designul de interior a intrat în sfera psihologiei și medicinei. Culorile utilizate în decorarea locuinței pot avea un efect profund asupra bunăstării emoționale. Cum anume?
De pildă, în camera de zi tonurile calde, cum ar fi roșu, portocaliu și galben, cât și tonurile de pământ ca maro și bej funcționează adesea bine atât în camera de zi, cât și în balcon, pentru că încurajează oamenii să se adune și să vorbească.

Ce spui de verde în noua ta casă?

Este bine să reții că fiecare nuanţă de verde are un efect complet diferit. Verdele- albastru susține odihna, verdele smarald inspiră lux, verde foarte deschis are efect relaxant şi calmant. Camera unei case în care se adoptă această culoare va întreține permanent un somn liniştit.

"Culoarea este o limbă universală non-verbală pe care toți în mod intuitiv o cunoaștem" - Leslie Harrington - consultant de culoare din Old Greenwich

Ce crezi despre nuanța: roșu?

Este culoarea reprezentativă a dragostei. Crezi că a fost aleasă la întâmplare? În general roșu crește tensiunea, atracţia sexuală, furia şi sentimentele puternice, extreme. Un articol de îmbrăcăminte roşu contribuie la consolidarea încrederii în sine însuşi şi a forţei mentale.

Non-culoarea alb evocă puritate, sentimentul de proaspăt. Fiind simbolul virginităţii în Europa s-a ales pentru culoarea rochiei de mireasă. S-ar părea că mult alb provoacă un efect de uniformitate, cu riscul plictiselii, putând duce la dispariţia interesului.

Sentimentele și corelația cu culorile

Galben - energie solară, fericire şi optimism
Albastru - linişte şi calm
Negru - forţă, eleganţă şi rafinament.
Mov - lux, înţelepciune, culoare regal
Roz - romantismul, feminitate, inocenţa şi amabilitatea.
Castaniu - deschidere, căldură umană, spontaneitate

"Culoarea cu care vopsești pereții nu este doar o chestiune de estetică. Este o unealtă care poate fi influențată de emoții și de comportament"

Așadar nu uita să ți cont de ideile referitoare la folosirea culorilor atunci când vine vorba de redecorarea unei case, pentru ca acestea pot schimba foarte mult înfățișarea casei tale!

Contact

Te putem ajuta să îți îndeplinești un vis. Completează formularul de mai jos și
împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.