NOUTATI

Încălzirea prin pardoseală, o soluție eficientă


Încălzirea prin pardoseală nu este câtuși de puțin o invenție nouă. Băile Romei Antice beneficiau de un asemenea sistem, numit hipocaust (căldură de dedesubt, în traducere). Funcționa pe bază de aburi care circulau pe sub podele, încălzind, odată cu acestea, și camera.

Astăzi, sistemele de încălzire prin pardoseală ale caselor sunt mult mai eficiente, compunându-se din țevi prin care circulă apă încălzită la 50 de grade. Acestea străbat toată pardoseala și încălzesc, în mod uniform, întregul volum al camerei, eficiența lor putând fi afectată doar de amplasarea mobilierului sau a covoarelor deasupra sistemului.

Cubic Village pune la dispoziție case de vânzare Iași - Valea Lupului ce sunt dotate cu încălzire în pardoseala cu un grad ridicat de eficiență.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc producătorii de sisteme de încălzire prin pardoseală pentru case se referă la temperatura pe care o va avea podeaua lor. Nu există motiv de îngrijorare nici măcar pentru familiile care au copii mici. Fiind vorba despre o suprafață extinsă, pardoseala nu trebuie să fie foarte fierbinte. Energia calorică este disipată pe o arie mai mare, astfel că temperatura este suficient de scăzută încât să fie plăcută; de fapt, persoanele care folosesc astfel de sisteme de încălzire sunt foarte mulțumite de faptul că pot să stea în casă desculțe, resimțind o plăcută căldură la picioare.

În ce privește eficiența, încălzirea prin pardoseală este mai mult decât satisfăcătoare, putând fi deservită de o gamă largă de boilere și centrale termice. Sistemele care asigură energia necesară încălzirii nu trebuie să funcționeze la capacitate maximă, datorită temperaturii scăzute a apei care circulă prin țevi. Drept urmare, factura pentru energie nu va fi foarte mare niciodată.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că răspândirea încălzirii prin pardoseală, în perioada contemporană, a început din țările scandinave. Cine, dacă nu scandinavii, să se priceapă mai bine la a încălzi în mod eficient un spațiu, dată fiind clima lor, dar și spiritul practic ce-i caracterizează?

Contact

Te putem ajuta să îți îndeplinești un vis. Completează formularul de mai jos și
împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.