NOUTATI

Care sunt avantajele și dezavantajele ratelor direct de la dezvoltator?


După îndelungi căutări ai găsit casa pe care ți-o dorești iar acum trebuie să alegi modalitatea în care să faci plata: programul Prima Casă, credit imobiliar sau rate direct la dezvoltator.

Ultima dintre variante poate să îți surâdă dacă nu vrei să te îndatorezi pe o perioadă lungă de timp sau dacă nu vrei să lucrezi în mod direct cu băncile din diferite motive (dobânzi variabile, comisioane ascunse). Această modalitate de plată poate fi o soluție atractivă pentru persoanele care vor să nu se îndatoreze foarte mult, perioada de derulare a acestor contracte directe cu dezvoltatorul variind între 2 și 12 ani, în funcție de cum se negociează și de dezvoltator.

Concret, vei plăti o rată mai mare, dar pe o perioadă mai scurtă de timp, costul total al achiziției tale fiind semnificativ mai mic decât în cazul unui credit imobiliar care se derulează pe o perioadă de 25-30 de ani și vine la pachet cu alte dobânzi și comisioane. Trebuie să ai în vedere de asemenea în cazul în care alegi această opțiune de plată și avansul considerabil mai mare decât în cazul unui credit imobiliar, avans care poate varia și el între 10 și 15%, spre deosebire de doar 5% în cazul programului Prima Casă de exemplu.

Dacă alegi ratele la dezvoltator pentru achiziția unei case noi în Iași după o analiză în detaliu a acestor forme de plată, următorul pas va fi încheierea unui contract, pas la care trebuie să ai mare atenție pentru a nu avea surprize pe viitor. Asigurați-vă că dezvoltatorul va obţine dreptul de a ridica ipoteca pusă de banca creditoare a imobilului odată ce se ajunge la transferul de proprietate în favoarea cumpărătorului. De asemenea trebuiesc acoperite de contract și situațiile mai neplăcute precum: ce se întâmplă în caz de neplată al ratelor sau în cazul în care dezvoltatorul imobiliar dă faliment.

Așasar fiecare formă de plată pentru casă vine cu beneficii și dezavantaje, rămâne doar la latitudinea dumneavoastră să o alegeți pe care care vi se potrivește cel mai bine ținând cont de bugetul lunar și ceea ce vă doriți.

Descoperă și tu casa în sistem single, duplex sau înșiruită pe care o cauți pe site-ul nostru sau programează o vizită în showroom la telefon 0758 338 888.

Contact

Te putem ajuta să îți îndeplinești un vis. Completează formularul de mai jos și
împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.